E-sport vokser kraftig

Publisert: 01.12.2017 Forfatter: Morten Dahl
E-sport vokser kraftig
VOKSER: E-Sport er store greier internasjonalt. Bransjen kommer til å være større enn sportsbransjen i 2020, viser ny undersøkelse. ILLUSTRASJONSFOTO

Spillindustrien vil snart være større enn sportsbransjen. Det hevder analyseselskapet Newzoo.

Det er den norske nettsiden PressFire.no som refererer til en analyse som Newzoo har foretatt, og som viser at veksten i spillindustrien er større enn det man tidligere har antatt. I løpet av fire år tror analysebyrået at spillindustrien vil være større enn sportsbransjen.

Stor vekst i 2017
Omsetningen i spillbransjen har vært mye høyere de ni første månedene av 2017 enn det analytikerne har trodd, og man antar dermed at denne bransjen vil omsettte for 995 milliarder kroner i 2017, meleder PressFire.no. Det skal ifølge Newzoo være mye mer enn man anslo tidligere.
I artikkelen går det fram at spillbransjen er i ferd med å ta igjen langt mer tradisjonelle bransjer. En av bransjene man antar vil være forbigått av spillbransjen om fire år er altså sportsbransjen, som er estimert til å være verd mellom 1,08 og 1,246 trillioner kroner. Når dette er sagt, får man trøste seg med veksten i spillbransjen kanskje er størst innen e-sport. Denne delen av spillindustrien er estimert til være verd 20,7 milliarder kroner innen 2020, noe som vil være 8,3 milliarder kroner mer enn de anslo for bare et år siden.
Ispo har diskutert å ta e-sport inn i varmen\, men har foreløpig ikke tatt en endelig beslutning om at e-sport skal beregnes som «sportsbransjen».Kalender

Annonse