Dramatiske endringer i norsk handel

Publisert: 24.09.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Dramatiske endringer i norsk handel
Resultater og prognoser for bransjen. Kilde: SSB, Virke. Foto: Bergans

Om 10 år kommer alt til å se helt annerledes ut, men hvordan er fremdeles uklart, sier Virke som er bekymret for den økende utenlandshandelen. Det går bedre i norsk økonomi forteller Norges Bank, så dermed mener ekspertene at det i hvert fall ser lyst ut for neste år.

-Neste år tror vi på en fallende prisstigning, så samlet sett ser vi for oss en økt disponibel realinntekt på tre prosent til neste år, sa sjeføkonom Lars Haartveit da Virke holdt sitt årlige konjunkturseminar mandag. Da legger han også til grunn at de fleste bør kunne klare de økte renteutgiftene.

Virke tror på en moderat forbrukervekst

Fantastisk for sportsbransjen i vinter, men holder det ut året?. Kilde: Virke, SSB. Foto: Bergans.Selv om det var fantastisk vær for sportsbransjen i vinter, tror ikke Virke at denne vekstraten vil vare ut året. Årsaken slik de ser det, er høy turbulens i bransjen og at det er flere parallelle trender. Det satses fortsatt på stormarkeder, der konkurransen er tøff og marginene presset. Det er også sterk vekst av aktører som spesialiserer seg, slik som outlet-butikker som tar mye av veksten.

Lavpriskonkurransen vokser og netthandelen øker kraftig.

Det er et økt press fra alle kanter, men Virke mener det lover godt for sportsbransjen at de fortsatt har trendene på sin side – det er in å se sporty ut!

Kalender

Annonse