Den første svanemerkede microfleecen

Publisert: 25.10.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Den første svanemerkede microfleecen
Fleecekolleksjonen omfatter blant annet jakke og bukse til barn.

I dag lanserer Skogstad Sport sin første svanemerkede microfleece-kolleksjon.

I første omgang omfatter svanemerket fire produkter. Det er jakke og bukse til barn og jakke til både dame og herre. 

Henning Skogstad, daglig leder i Skogstad Sport, sier han er stolt av ansatte og leverandører som har tatt utfordringen på strak arm og gjort sertifiseringen mulig.
– Vi tror det er et stort potensial i å tilby ivrige friluftsmennesker klær som i minst mulig grad er skadelig for miljø og natur. Jeg er stolt på vegne av bedriften når vi nå er først ute i verden med svanemerkede microfleeceklær, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Strenge krav til prosessen


For Skogstad Sport tok denne omfattende prosessen 18 måneder. For å bli svanemerket ser man på hele livsløpet til produktet. Blir råvarene tatt ut på en bærekraftig måte, sløses det med energi, er det brukt skadelige kjemikalier, er de som lager klærne blitt godt behandlet, er det det trygt å bruke produktet og kan det gjenvinnes?
– Vi har også et stort fokus på holde oss til kravene som myndighetene har satt til oss. Svanemerket er en offentlig godkjenningsordning for hele Norden. I Norge er det Miljømerking som har hovedansvaret. Når et produkt er svanemerket har det innfridd en rekke tøffe krav, sier Henning Skogstad.
Fleecen fra Skogstad er den første Miljømerking har svanemerket.
- Det er både viktig og riktig at klær vi bruker for å nyte naturen steg for steg blir mer miljøvennlige, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking Norge. 

Det stopper ikke her


Skogstad Sport fra Innvik i Nordfjord har i alle år produsert klær for folk som liker å være ute i naturen. Henning Skogstad sier det er ekstra viktig for dem som produsent å skåne natur og miljø så mye som mulig.
– Vi har gått inn i dette prosjektet med klare ambisjoner, da det er i tråd med våre verdier og mål. Vi har ikke tenkt å stoppe her, og ser derfor frem til å ta neste steg, sier han.

Kalender

Annonse