Birk Sport er konkurs

Publisert: 08.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Birk Sport er konkurs
KONKURS. Eierne prøvde å spare penger og bli mer konkurransedyktige med et lavere dekningsnivå. Dessverre var det ikke tilstrekkelig for å redde Birk Sport.

Alle butikkene er stengt og nettsiden er nede. Sykkelforretningen Birk Sport har begjært seg konkurs.

Asker og Bærum tingrett åpnet tirsdag konkurs i boet til Birk Sport as. Det kommer frem av en melding i Brønnøysundregisteret, og bekreftes av bostyrer Andreas Strime Christensen overfor DN.
– Vi er i innledende fase, med de opplyser at det er fordi de ikke har klart å komme til løsning med hovedkreditor og sin utenlandske hovedeier som er i sykkelbransjen.

Birk Sport har drevet spesialbutikk innen sykkel i en 20-årsperiode. På det meste hadde Birk sport ni butikker, men i løpt av fjoråret la de ned over halvparten av butikkene i håp om å redde virksomheten.

Tosifret millionbeløp i underskudd

Bostyrer Strime Christensen mottok konkursen sent i går kveld, men rakk å kommentere saken overfor DN i dag tidlig før møte med på hovedkontoret til Birk Sport.

– Ledelsen har ikke sett en annen vei enn å begjære oppbud. Foreløpige regnskapstall viser et stort tap i 2019 uten at jeg kan si nøyaktig hvor stort det er, men det er et tosifret millionbeløp de har gått med tap i i 2019, sier han.

Selskapet har i dag om lag 50 ansatte. Strime Christensen forteller at de nå ser på mulighetene fremover.
– Nå vil vi undersøke muligheten hvordan det kan realiseres på best mulig vis å se om vi kan finne kjøper til hele eller deler av virksomheten eller om det blir et stykksalg, sier han til DN.

Selskapet har foreløpig stanset all salgsvirksomhet både i butikk og på nett..

Kalender

Annonse