Barca og ManU på topp

Publisert: 18.05.2018 Forfatter: Morten Dahl
Barca og ManU på topp
BEST: Barcelona er den fotballklubben som er mest anerkjent i verden, ifølge ny undersøkelse.

Barcelona er tilbake på topp som verdens mest anerkjente fotballklubb i verden – etter å ha måttet se seg slått av rivalen Real Madrid i 2017.

Barcelona vant som kjent sin 25. ligatittel i Spania sist sesong, og inntok derfor topp-plasseringen som det sterkeste fotball-laget i verden når det kommer til merkevarekjennskap. Men det er annen klubb, som inntar tronen når det gjelder høyeste verdi. Premier League-klubben Manchester United er fortsatt den klubben som er mest «verdifull», skal vi tro en undersøkelse om klubbfotballens mest anerkjente og verdifulle klubber. Den britiske klubben er anslått til en verdi av nærmere 1,9 milliarder dollar.

Britiske og tyske klubber i førersete
Blant de 50 klubbene som er mest verdifulle på verdensbasis finner 18 lag fra Premier League og 13 fra Bundesliga. Det er fortsatt flyselskap, bilprodusenter og finansielle selskap som er de store sponsorene til de mest verdifulle klubbene. 67 prosent av sponsoratene blant de 40 største klubbene, kommer fra disse sektorene.
Barcelona innehar for øvrig det største sportssponsoratet blant verdens fotballklubber. Nike er leverandør til den katalanske klubben, og avtalen lyder på 189 millioner dollar årlig.
Selv om det finnes mange Bundesliga-klubber på Topp 50-listen over de mest verdifulle klubbene, så er det bare Bayern München som når virkelig opp.


Kalender

Annonse