André Sørensen blir ny administrerende direktør for XXL Norge

Publisert: 25.10.2019
André Sørensen blir ny administrerende direktør for XXL Norge
Nye sjefer. Det er ikke bare XXL Norge som har fått ny administrerende direktør. Anders Lindblom tiltrer som administrerende direktør i XXL Sverige, 1. mars 2020.

Sørensen overtar stillingen etter Anders Kjellén. Kjellén gikk over i stillingen som retail-direktør for Europa i april 2018, men har i tillegg fungert som MD for XXL Norge frem til nå. Stafettpinnen blir formelt overlevert fra Kjellén til Sørensen, 1. november.

Sørensen kommer fra stillingen som Head of Retail Operations i Elkjøp Norge, og har bred retail-bakgrunn.
Sørensen gleder seg til nye utfordringer i XXL.

André Sørensen

–Jeg har blitt utrolig godt mottatt, og har allerede rukket å bli imponert over nivået og gløden våre medarbeidere viser når de jobber for å skape gode kundeopplevelser hver eneste dag. Sammen med de ansatte ser jeg frem til å utvikle XXL til å bli enda bedre. Vi har en spennende tid foran oss, sier André Sørensen i en pressemelding fra selskapet.

Kjellén har vært sjef for XXL Norge siden 2017, og ble i april 2018 forfremmet til europeisk retail-direktør, med ansvar for alle XXL-varehus i alle land. Frem til nå har han sittet med ansvar for XXL Norge, i tillegg til stillingen som retail-direktør. Med Sørensen på plass som ny Norge-sjef vil Kjellén få frigjort tid til å konsentrere seg 100 % om stillingen som europeisk retail-direktør.

– At André kommer inn som MD for XXL Norge er utrolig positivt for de 2500 ansatte her, som nå får en sjef som kun fokuserer på dem, sier Kjellén. Samtidig gleder jeg meg til å endelig kunne bruke all tid og energi på, i samarbeid med kjededirektørene i hvert land, å skape enda bedre resultater gjennom de endringene og justeringene vi nå gjør.

Ny sjef i Sverige

Det ble også nylig kjent at også XXL i Sverige har fått ny administrerende direktør. Anders Lindblom vil tiltre som ny Managing Director for XXL Sverige, 1. mars 2020.

Lindblom kommer fra stillingen som Head of Operations for Elgiganten, det svenske datterselskapet til Elkjøp Nordic AS.
Han tar med seg mye erfaring fra retail-bransjen, hvor han har innehatt en rekke ulike roller, som salgssjef, butikkoordinator og varehussjef.
– Rollen som MD for XXL Sverige er veldig viktig for oss, kommenterer Tolle Grøterud, fungerende CEO i XXL. I Sverige ser vi fortsatt gode vekstmuligheter. Ved å knytte til oss Anders, som har mer enn 30 år i ulike operasjonelle roller innen handel, og som har et sterkt verdigrunnlag, føler vi oss godt rustet for fremtiden, sier Grøterud.

Anders Lindblom– Jeg er svært interessert i sport og trening, noe som gjør denne sektoren ekstra spennende, sier Lindblom.
– I tillegg er XXLs konsept om å samle alle sporter under ett tak, med spesialister på ulike områder, et konsept jeg tror på, og dette er bare starten på reisen vår.

Lindblom tiltrer i stillingen 1.mars, 2020.
XXL Sport & Vildmark AB er i dag den nest største sportskjeden i Sverige og det svenske markedet er det nest største til XXL, etter det norske.


Kalender

Annonse