Amer Sports kjøper Peak Performance

Publisert: 02.05.2018 Forfatter: Morten Dahl
Amer Sports kjøper Peak Performance
OPPKJØP: Amer Sport har kjøpt Peak Performance.

Det er den svenske avisa Dagens Industri (DI) som skriver dette. Amer Sports kjøper Peak Performance fra IC Group for 1,9 milliarder danske kroner.

IC Group er et dansk selskap, som blant annet eier Peak Performance. Nå har danskene blitt enige med finske Amer Sports om at sistnevnte kjøper klesmerket for 1,9 milliarder danske kroner, noe som tilsvararer nærmere 2,5 milliarder norske kroner.  Amer Sports eier som kjent i dag en rekke merkevarer som Salomon, Atomic, Wilson, Suunto og Arc Teryx.

Rykte om salg tidligere i år
- Peak Performance er distinkt posisjonert mot vår nåværende portefølje og har en sterk relevans innen sportsmote og dessuten en signifikant andel av omsetningen av dameklær og direkte til konsument, sier adm. dir. for Amer Sports, Heiki Takala i en pressemelding.
Det har tidligere i år versert rykter om at man  har forsøkt å selge Peak Performance, og den svenske storbanken SEB løftet fram Amer Sports som en mulig kjøper. Nå har det altså skjedd.
Peak Perfomane ble grunnlagt av svenske skientusiaster i 1986, og omsatte for drøyt en milliard danske kroner sist finansår som ble avsluttet i september i fjor.


Kalender

Annonse