Advarer mot falske sportsbutikker på nett

Publisert: 07.12.2017 Forfatter: Morten Dahl
Advarer mot falske sportsbutikker på nett
FALSKE NETTBUTIKKER: Sjekk Forbrukerombudets svindelgalleri om du er usikker på om nettbutikken du handler i, er ekte eller ikke. Flere sportsbransje-aktører er blitt utsatt for falske nettbutikker.

Handler du sportsutstyr på nett på websidene gmax.com og gsport.com, da blir du lurt.

Dette er to av eksemplene på netthandelssvindel som Forbrukerombudet nå advarer mot – spesielt i disse førjulstider hvor svært mange handler julegaver på nett. De to nettbutikkene som ombudet refererer til er falske, det vil si at kunder som har handlet hos gmax.com eller gsport.com, ikke har fått varene de har bestilt på nettet. Hadde de i stedet handlet på gsport.no eller gmax.no, så ville de fått produktene de hadde bestilt, fordi dette er de reelle sportsutstyrskjedene til Gresvig på nett.

Mange falske sportsnettbutikker
Men de to Gresvig-butikkene er ikke de eneste fra sportsbransjen som er utsatt for falske nettbutikker. adidas, Arc’teryx og Nike er også rammet av svindelbutikker. Særlig sistnevnte har mange falske nettbutikker som er knyttet til sitt navn.
For å hindre at forbrukerne skal bli lurt, har Forbrukerombudet etablert sitt svindelgalleri. Dette er en oversikt over netthandelssteder som driver med falske nettbutikker. Pr dags dato inneholder svindelgalleriet 41 nye nettbutikker.
VÆR KRITISK: – Vær kritisk til hvor du legger igjen pengene tine på nettet og søk etter erfaringene til andre før du trykker på bestiller-knappen, råder forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth. FOTO. FORBRUKEROMBUDET

Sjekk svindelgalleriet
Forbrukerombudet oppfordrer forbrukerne å sjekke denne siden før du som kunde legger igjen kortinformasjon hos en ukjent nettbutikk.
Sider som hevder å selge sportsklær fra G-sport og moteklær frå Holzweiler er blant de ferske tilskuddene på lista.
– Vær kritisk til hvor du legger igjen pengene tine på nettet og søk etter erfaringene til andre før du trykker på bestiller-knappen, råder forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth i en pressemelding fra ombudet. Hun sier at ombudet jevnlig får tips fra forbrukere som ikke får varene de har bestilt eller som ender opp med billige kopier.

Ser like ut
- I det siste har vi fått flere tips om svindlere som kopierer virkelige nettbutikker i både layout og nettadresser for å lure norske forbrukere. Svindelsidene har ofte helt like nettsidenavn, men endingene på URL-ene skiller seg fra de ekte butikkene, sier hun, og trekker fram de to eksemplene med gmax og gsport.
Mens noen av svindelbutikkene lokker med superbillige merkevarer, legger andre seg tett opp mot den virkelige nettbutikkens pris. Dette gjør det enda vanskeligere å skille ekte fra falske nettbutikker, heter det fra Forbrukerombudet.

Kalender

Annonse