Å sykle til jobben bidrar til bedre folkehelse!

Publisert: 23.04.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Å sykle til jobben bidrar til bedre folkehelse!
Aksjonen ønsker å få flere til å velge en aktiv reisevei og mer aktivitet i hverdagen. Alle tjener på det. Foto: bmj.com.

24. april trilles årets Sykle til jobben aksjon i gang for 46. året på rad. Helseutgiftene i Norge fortsetter dessverre å øke, vi håper aksjonen vil motivere folk til å komme i gang, både med en aktiv reisevei og en mer aktiv hverdag.

- Å starte dagen med å gå, løpe, skate eller sykle til jobben har både en forebyggende og helsefremmende effekt. Samtidig bidrar du til et reelt miljøløft og enklere trafikkavvikling i bybildet. I tillegg kan du risikere å bli i godt humør, uttaler Lotte Frost, prosjektleder for Sykle til jobben.

Norges største og eldste aktivitetskampanje

Norges Bedriftsidrettsforbund har arrangert Sykle til jobben-aksjonen siden 1973. I fjor hadde kampanjen hele 42 000 deltakere, men også i år er det veldig mange kommuner som dekker deltakelsen for sine innbyggere.
-Så mye som 104 kommuner gjør dette, det er imponerende, uttaler Lotte Frost. 

Liste over gratiskommuner

Gir noe tilbake

Sykle til jobben har gjennom sine deltagere stemt frem å gi litt ekstra støtte til Mental Helse Ungdom i år. På åpningsdagen den 24. april donerer de derfor tre kroner per deltaker som velger en aktiv reisevei. I Oslo legger Samferdselsminister Jon Georg Dale og Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen seg også på hjul i morgen for å samle inn og sette fokus på arrangementet. Sammen triller de i gang Sykle til jobben-aksjonen 2019, 24. april kl. 8:00. fra Slottsplassen til Jernbanetorget. 

300 frivillige

Så mye som 300 frivillige over hele landet bidrar til å få flere i aktivitet. I år har aksjonen rekruttert hele 300 ambassadører som har et felles mål – få flere i aktivitet.

-De er våre engasjerte frivillige, som gjør en uvurderlig innsats. De er bosatt over hele landet og er aktive på mange forskjellige måter, forteller Frost.


Kalender

Annonse