300.000 nye fritidsfiskere

Publisert: 05.11.2015 Forfatter: SPORT
300.000 nye fritidsfiskere
FISKING ER «IN»: Sportsfiskets År ga nærmere nye 300.000 nye fiske-interesserte her i landet. Det går fram av undersøkelser Ipsos MMI har gjort for Norges Jeger- og Fiskerforbund. To millioner nordmenn var på en fisketur sist år. ILLUSTRASJONSFOTO

På to år har vi fått 300 000 nye fritidsfiskere i Norge. Økningen kom etter Sportsfiskets År 2014/15.

Siden 1990-tallet har sportsfisket tapt terreng i forhold til andre fritidsaktiviteter. Det skriver Newswire.
Nå har trenden snudd. To millioner nordmenn har vært på fisketur i løpet av det siste året. Det er 300 000 flere enn for to år siden, viser undersøkelser Ipsos MMI har gjort for Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Over all forventning

I fjor satte Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) seg som mål å rekruttere 200 000 nye sportsfiskere. Derfor døpte de 2014/15 til Sportsfiskets år.
– At resultatet ble 300 000 nye sportsfiskere er over all forventning. Det er flere enn det bor i Bergen. Vi skal ikke ta hele æren, men dette viser at stimulering til friluftsliv virker, sier informasjonssjef Espen Farstad i NJFF.
I løpet av året hadde NJFF over 1000 fiskearrangementer. Under Oslo Internasjonale Fiskefestival i sommer konkurrerte tusen fiskere intenst i indre havn i Oslo.
– Vi har hatt en formidabel innsats rundt fiske over hele landet. Vi sendte ut over 700 000 meter fiskesene sammen med 9660 fiskestenger til befolkningen. Om du kaster med dette utstyret, kan du kaste fra Oslo til Trondheim og vel så det, sier Farstad.

Bra for folkehelsen

Samtidig som flere av oss fisker, så gjør vi det oftere enn før.
– I snitt lufter Norges befolkning nå fiskestanga 11 ganger i året, mot fem ganger i året for to år siden, sier Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund.
At nesten halve Norge fisker kan bidra til å gjøre oss til et sunnere folk.
– Bare det å være ute i naturen gir i seg selv en god effekt på fysisk og psykisk helse. En rekke undersøkelser viser at avkobling, naturopplevelser og engasjement i en hobby er faktorer som kan bidra til en positiv samfunnsøkonomisk gevinst, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv, som er en paraplyorganisasjon for 15 store friluftsorganisasjoner i Norge.
I tillegg, hvis du er heldig, får du med deg fisk hjem til middag.
– Å spise fisk er noe mange bør gjøre mer av, både for smak og helse, sier Heimdal.

Kilde: Newswire

Kalender

Annonse