2014 svært godt sykkelår i EU

Publisert: 28.08.2015 Forfatter: Morten Dahl
2014 svært godt sykkelår i EU
GODT FJORÅR: Sykkelindustrien haddde et godt år i EU i fjor, viser tall med vekst både i antall solgte sykler, produserte sykler og ansatte i industrien. ILLUSTRASJONSFOTO

2014 var et positivt år for europeisk sykkelindustri. Både ansatte i industrien, produksjonen og salget økte sammenliknet med året, før melder Bike Europe.

Det er organisasjonen for den europeiske sykkelindustrien, CONEBI, som har sett på tallene for 2014 mot 2013. Ifølge rapporten gikk salget av sykler i EU opp med 2,3 prosent i fjor, noe som betyr at 20,2 millioner sykler – inklusiv el-sykler – rullet ut av europeiske sports- og sykkelbutikker.

 

Økt produksjon

Det var ikke bare salget som økte i fjor, også produksjonen av sykler i EU-området økte – til 12 millioner sykler – en økning på 5,1 prosent fra året før. Når det gjelder el-sykler økte dette med 25,6 prosent til 1,1 millioner sykler, men dette blir anslått til å være et lavt antall. En annen rapport fra juni/juli i år viser nemlig at det ble solgt 1,3 millioner el-sykler.

Også antall ansatte i europeiske sykkelindustri ser ut til å øke, ifølge CONEBI. Ifølge rapporten har det vært store investeringer i sykkelindustrien i Europa, og at dette nå begynner å få følger. For i tillegg til en økning i produksjonen på om lag 5 prosent, har det også vært en økning i antall ansatte i EUs sykkelindustri. Økningen fra 2013 til i fjor var på 4,1 prosent, og ved utgangen av 2014 var mer det mer enn 27.670 ansatte i EUs sykkelindustri.

 

Kalender

Annonse