2014 svært godt år for Decathlon

Publisert: 16.04.2015 Forfatter: Morten Dahl
2014 svært godt år for Decathlon
GODT ÅR: 2014 ble et svært godt år for franske Decathlon. Kjeden har nå 884 butikker over hele verden.

Decathlon – verdens største uavhengige sportskjede – økte omsetningen i fjor med hele 10,6 prosent. Også på sammenliknbart butikkgrunnlag var veksten pen.

Decathlon er ved siden av Intersport-kjeden verdens største sportskjede, og er nå representert snart over hele verden – ikke bare i Frankrike og Europa. I fjor kunne den franske kjeden notere seg for en omsetningsvekst på hele 10,6 prosent til 8,2 milliarder Euro.

 

Rekordmange nye butikker

Mye av veksten skyldtes rekordmange nye butikker i 2014, og god utvikling i e-handel. Ser man bort fra nye åpninger, kunne franskmennene notere seg for en økning på 6 prosent – som også anses som et godt resultat.

Økningen fra 2013 er formidabel. Da var omsetningsveksten på 6,1 prosent, mens den organiske veksten var på bare 1,4 prosent.

De segmentene som vokste mest i fjor var outdoor, løp, sykkel og det som går under "urban mobility", hvor Decathlon har mange populære egne merkevarer.

2014 var et rekordår hva angår nye butikker. Totalt åpnet kjeden hele 106 nye butikker, opp fra 70 året før. Totalt har kjeden nå 884 butikker. Den største ekspansjonen skjer i Kina og India. I sistnevnte land doblet de antall butikker.

 

Bra i hjemlandet

Hjemmemarkedet Frankrike utgjør nå 39,5 prosent av kjedens globale salg, ogher  økte omsetningen med 4,33 prosent  - eller 3,52 prosent på sammenliknbart butikkgrunnlag.

Decathlons web-side viste seg i fjor å være Frankrikes 15. største netthandelsside.

Kalender

Annonse