100.000 til Nepal etter konsert

Publisert: 20.05.2015 Forfatter: Morten Dahl
TAKKER: Thorstein Nøkleby i Mountain People takker Asker-ordfører Lene Conradi under støttekonsernten for Nepal tirsdag. FOTO: MORTEN DAHL

Mer enn 100.000 kroner ble samlet inn til hjelpearbeidet i Nepal i forbindelse med støttekonserten i Asker tirsdag kveld.

De samlede billettinntektene var på mer enn 96.000 kroner, og i tillegg ble det under konserten auksjonert bort diverse gjenstander – blant annet et kunstverk av Magne Furuholmen. Dermed kom de totale inntektene tirsdag kveld på godt over 100.000 kroner. Det ble også opplyst at det lokale næringsliv hadde bidratt med 40.000 kroner.
GA SÅ DET MONNET: XXL har bidratt med 1000 soveposer og liggeunderlag til nødstilte etter jordskjelvakatastrofen i Nepal. Her har noen landsbyboere fått utstyret. FOTO: STEVE STAMP

 

I tillegg vet vi altså fra i går at XXL har bidratt med mer enn 1000 soveposer og liggeunderlag pluss 100 lavvoer. Bergans, som har støttet Mountain People gjennom en årrekke har også bidratt vesentlig. I tillegg har Petzl gitt 100 hodelykter i et land der strøm er en mangelvare.

Bransje-bidrag

Støttekonserten til inntekt for hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen i Nepal, var initiert av organisasjonene Moutnain People og Medical Aid Mointaneering. Pengene som kom inn i går går uavkortet til disse to organisasjonenes arbeid i det fattige fjell-landet.

At det fortsatt er behov for hjelp fikk de frammøtte vite da ambassadøren i Nepal, holdt et innlegg om nå-situasjonen i landet. Han sa tydelig at det vil ta lang tid å bygge opp igjen Nepal, og at regntiden som nå står for døra, blir en utfordring for alle de som ikke har tak over hodet. Derfor er det fortsatt viktig å bidra.

 

«Stjernegalleri»

På konserten var også XXL-sjef Fredrik Steenbuch. Han kunne sammen med de mange andre frammøtte nyte musikken til blant andre Øyvind «Elg» Elegenes, Tuva fra Valkyrien Allstars, Vidar Johnsen (ex Vamp) og flere lokale kunstnere.

 

Kalender

Annonse