XXL med to nye sterke klubbkontrakter

Publisert: 11.06.2018 Forfatter: Morten Dahl
XXL med to nye sterke klubbkontrakter
NYE KONTRAKTER: XXL blir klubbleverandør til den svenske storklubben Djurgården – i tillegg til finske Jokerit. FOTO: XXL

XXL har sikret seg to nordiske solide klubbkontrakter – ishockeyklubbene Djurgården i Sverige og finske Jokerit.

- Dette viser at vårt klubbkonsept fungerer og er noe klubbene vil ha og setter pris på, sier XXL-sjef Fredrik Steenbuch. Djurgården og Jokerit er to av de største og mest anerkjente ishockey-klubbene i sine respektive land, så det er ikke noen småklubber XXL nå har fått fatt i. XXL skal gjennom sin teamsales ominkanal levere relevant utstyr til de to klubbene.

Ikke bare ren sponsing
- Vårt onlinebasete konsept er et tydelig signal til alle klubber at vi skal bli en betydelig leverandør i klubbmarkedet. Forskjellen på oss og en annen sponsor er at vi selger det samme utstyret som klubbene bruker. Dermed blir våre avtaler med Eliteklubbene business med et sponsorelement, og ikke ren sponsing, sier Steenbuch videre. Han anslår at det nordiske klubbmarkedet mot ballsport er på tre milliarder kroner. Han understreker også at XXL skal satse på breddeklubber, og at man i år vil ha har nærmere 30 klubber i Norden – foreløpig flest ishockey- og fotball-klubber.
- Vi ønsker å jobbe med de sterke merkevarene. Djurgården – og Jokerit i Finland – er noen av de sterkeste i svensk og finsk idrett, og innen ishockey er de kanskje de sterkeste med sine historier i ryggen og en drivkraft til å ta nye skritt framover hele veien, sier Steenbuch.

Anerkjennelse
- Det er svært morsomt og anerkjennende at en av Nordens ledende merkevarer innen sportsbransjen har vist så stor interesse for å samarbeide med oss. Det bekrefter at vi er en av de største og sterkeste merkevarene i svensk ishockey, sier kommersiell leder i Djurgården, Daniel Cedercrona i en pressemelding. Han er svært godt fornøyd med at de nå har funnet en samarbeidspartner for hele sin virksomhet for flere år framover.
- Vi vil synes og forbindes med en klubb som ikke bare tar plass på isen, men også tar et helhetsansvar for sportslig utvikling og bevegelse. Å få være en del av kjede fra spontanidrett til elite var det som tiltalte oss med Djurgården, sier sjef for lagsport hos XXL, Jacob Gustafsson.
Avtalen innebærer at leverer utstyr til både menn, kvinner, junior, ungdom og det som i Sverige går under «spontan-idretter.»


Kalender

Annonse