Til helgen er det sesongåpning

Publisert: 02.11.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Til helgen er det sesongåpning
På Galdhøpiggen sommerskisenter kan du flyte på 40 cm nysnø til helgen, siste sjanse før vinter-skisentrene tar over trafikken.

Nå produseres og skuffes det på snø alt remmer og kanoner kan tåle. To vinter-skisentre i Gudbrandsdalen er klare til å ta imot store og små denne helgen.

For etter flere kalde døgn med god snø-produksjon sparkes vintersesongen i gang i Kvitfjell og Bjorli. Begge skisentrene drar i gang på egenprodusert snø.
Lørdag 3. november åpner Familieheisen og Familiebakken med en liten terrengpark. Kvitfjell åpner Familieheisen og Familiebakken i tillegg til en tidligpark. 
- I Kvitfjell tyvstartet vi med skiføre allerede fra 29. september med tilbudet «Først på snø», som hovedsakelig var et tilbud til skiklubber. Nå åpner vi for alle. Både treningsgrupper, ski- og parkentusiaster vil få noe å glede seg over i helgen, forteller Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig i Kvitfjell.

Bjorli skisenter i Lesja melder også om fine forhold i to nedfarter på 800 meter hver.
I bakkene ligger et tykt kunstsnølag på 60 cm.
- På mandag ble kunstsnøen doset ut på løypene, tirsdag ble Lysløypa gjort klar til preparering, vi gleder oss, sier Pernille Melbye på Bjorli Skisenter

40 cm nysnø


Alle som vil teste alpinutstyret på ekte snø nå til helgen, må reise til Juvass. På Galdhøpiggen sommerskisenter kan du flyte på 40 cm nysnø. Men, det er nok siste sjanse før vinteren, for sommerskisenteret i Lom varsler sesongavslutning på søndag. Litt leit synes Per Arne Vole, daglig ledet på skisenteret.
- Her er det 40 cm nysnø! Vi skulle gjerne hatt oppe lenger, men etter denne helgen reiser de fleste heller til Kvitfjell eller Bjorli, forteller Per Arne.

Kalender

Annonse