Sport 1 flytter sommermessen til juni

Publisert: 20.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Sport 1 flytter sommermessen til juni
Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen as.

Sport 1-kjeden flytter sommermessen for sko og tekstil til juni og blir en forlengelse av NORSPO.

Hardvare og sykkel blir ikke med over til juni, men får sin egen Sport 1-messe i august.

– Vi har avholdt sko og tekstilmesse i august i alle år. Så flyttet Norspo sin messe til juni fordi mange leverandører har tidligere deadline enn før. Vi fortsatte med messe i august fordi vi ønsket å gi butikkene litt mer tid, for å gi dem et bedre beslutningsgrunnlag. Men, vi ser nå at mange ikke rekker å få satt ordrene i tide på grunn av stadig tidligere deadline for produsentene, sier Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen as.

Det er andre året i år at NORSPO-sommermesse ble avviklet i juni. Det har vært en omstilling for mange i norsk sportsbransje, men svært nødvendig spesielt for tekstilleverandørene som må sette ordrene sine tidligere.
Det er de samme driverne som nå gjør at Sport 1 har besluttet å flytte messen sin og gjøre den i en forlengelse av NORSPO. Dette vil forhåpentligvis også bidra til at det er enklere alle å delta.

– Ved at SPORT 1-messen blir en forlengelse av NORSPO er det mange som slipper å flytte på seg, og som dermed sparer både tid og penger, sier Ole-Henrik Skirstad. Dette er slik vi gjør det med januar-messen, og det fungerer fint.


Trond Evald Hansen, daglig leder i Norspo AS.

– Norspo AS vil fortsette å gjøre alt som er mulig for å skape god dynamikk og effektive løsninger slik at messegjennomføringen til Sport1 blir optimal. Vi er sikre på at sportsmessene på X Meeting Point i januar og nå også juni, vil bli gode messer, sier Trond Evald Hansen, daglig leder i Norspo AS.

– Vi er veldig glad for at Sport1 velger å flytte sommermessen sin til juni i 2020. Da er de i takt med resten av bransjen. For en samlet norsk sportsbransje er det mest effektivt å samle seg tidsmessig og på samme lokasjon som Norspomessen, som er den største messearrangøren. Leverandørene kan dermed rigge en gang, istedenfor å rigge opp og ned og flytte kolleksjonene til andre steder til ulike tidspunkt. En effektiv messestruktur gjør det lettere for leverandørene og satse på større stander der de kan få vist større deler av sortimentet sitt. Dette gagner selvsagt også sportskjedene og sportsbutikkene, som får tilgang til langt bedre og bredere kolleksjoner, sier Trond Evald Hansen
Sport 1 vil fortsette med hardvare- og sykkel-messe i august, men har ikke helt landet på akkurat når og hvor.
NORSPO-sommermessen 2020, med tekstil og hardvare går av stabelen 21.06 til 22.06.


Kalender

Annonse