SAS åpner direkterute til den nye flyplassen ved Trysil

Publisert: 12.08.2019
SAS åpner direkterute til den nye flyplassen ved Trysil
I desember åpner SAS direkteruter til den nye flyplassen. Sportsbransjen håper det vil gi flere en mulighet til å komme seg på tur, og få noen fantastisk vinteropplevelser.

I slutten av desember begynner SAS å fly fra London, København og Aalborg, til den nye flyplassen som er ligger midt mellom Trysil og Sälen, Norges og Sveriges største skisteder.

De første internasjonale rutene for Scandinavia Mountains Airport ble lansert 12. august.

- Dette er en veldig spennende nyhet som vi har ventet på. Det svenske, danske og britiske markedene er viktige for oss, og nå vil de kunne ta seg til Trysil på en enda enklere og raskere måte. Disse markedene blir enda viktigere for oss fremover, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Åtte timer kortere reisetid

Fra nyttårshelgen vil SAS tilby totalt fire nye ukentlige flyginger til og fra flyplassen ved svenskegrensen. Rutene fra Danmark og Storbritannia betjenes i vintersesongen frem til påske, opplyses det.

- Det er utrolig gledelig å kunne presentere de første internasjonale flyrutene til flyplassen vår. Reisetiden til våre skiområder blir for eksempel åtte timer kortere for en familie fra Københavns-området som vil besøke oss. Med ruten fra England åpnes et helt nytt marked som det skal bli spennende å følge, sier Gunnar Lenman, administrerende direktør i Scandinavian Mountains Airport.

– Det er svært gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv tidtabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skiløp og andre vinteropplevelser i de svenske og norske fjellene er noe mange ønsker seg, Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial i SAS i pressemeldingen.

Flyplassen, som åpner i desember, er privateid av 33 bedrifter, blant annet Skistar.
Skistar, som selger heiskort til både Trysil og Sälen, har allerede sett en økning i bookinger fra Danmark og Storbritannia til kommende vintersesong, skriver selskapet i en pressemelding.

– Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent fra Danmark og 23 prosent fra England på Skistars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie, sier salgs- og markedssjef i Skistar Turid Backe-Viken i en pressemelding.

Kalender

Annonse