Nytt, teknisk, vanntett og pustende

Publisert: 10.01.2019 Forfatter: Birgitte Skjerven
Nytt, teknisk, vanntett og pustende
Materialet er testet av merkevarens globale team av utøvere, blant annet i Himalayas Lhotse og Everest. Teamet har ekspedisjonsgodkjent nyheten.

Nyheten ble ikke sluppet på noen sportsmesse, men på den gigantiske elektronikkmessen CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas denne uken. The North Face lanserte Futurelight™, et nytt pustende og vanntett materiale, som de mener vil revolusjonere fremtiden for teknisk tekstil.

Produktet er utviklet ved bruk av en nanospinning-teknologi som danner porer i membranen på nanonivå. Dette slipper luft gjennom tekstilen, uten at det går på bekostning av den vanntette overflaten. 

Allsidig

«I dag forventer man at et vanntett produkt knitrer, er klamt og vanskelig å pakke. Med Futurelight™ kan vi teoretisk sett bruke teknologien til å lage hva som helst pustende, vanntett og for første gang komfortabelt.» sier Scott Mellin, Global General Manager of Mountain Sports hos The North Face. «Se for deg en vanntett t-skjorte, genser eller kanskje denim som du faktisk ønsker å bruke. Vi begynner med jakker, telt og hansker, men mulighetene her er uendelige.» sier han.
Futurelight er produsert av 100 prosent resirkulert materiale og kan lages i ulik tetthetsgrad, for å bli mer eller mindre vanntett og pustende. Dette materialet kan legges på det aller meste, ifølge produsenten.

Grundig testet

I løpet av de siste to årene er Futurelight™ tekstilet blitt testet av merkevarens globale team av utøvere. Utover utøvernes tester har varemerket jobbet med uavhengige tredjeparter som blant andre UL (Underwriters Laboratories), en verdenskjent organisasjon for sikkerhetssertifisering, for å tøye grensene til materialet. UL tester hovedsakelig vanntetthet for National Fire Protection Association (NFPA), en organisasjon som sertifiserer utstyr for brannvern, EMS og mot giftige kjemikalier.  
«Vanntesten som ble utført på dette materialet er mer ekstrem enn testen UL gjennomførte for NFPA. Dette viser at Futurelight™ ikke bare er helt vanntett, men også egnet for de hardeste ekspedisjonene», sier Michael Seward fra Underwriters Laboratories.

The North Face lanserer ikke produkter med denne teknologien før i sin 2019 høstkolleksjon, og da vil det i all hovedsak være i merkets topprodukter.


Kalender

Annonse