Nike-direktører slutter etter «guttekultur»-avsløringer

Publisert: 19.03.2018 Forfatter: SPORT
Nike-direktører slutter etter «guttekultur»-avsløringer
SLUTTER: Nike-president Trevor Edvards slutter i Nike etter at interne rapporter har avslørt en "guttekultur" i ledelsen.

MeToo-kampanjen rammer nå også internasjonal sportsbransje. Sist torsdag trakk Nike-presidenten seg etter anklager om «guttekultur» i selskapet.

Det er flere medier som melder at Nike-president Trevor Edvards har trukket seg etter at interne rapporter avslører en «guttekultur» i Nike. Like etter at han hadde trukket seg, ble det sendt ut en intern e-post til alle ansatte hvor problemer på arbeidsplassen var tema. Her heter det blant annet man i løpet av de siste ukene er man blitt oppmerksom på rapporter i organisasjonen som ikke reflekterer Nikes kjerneverdier om inkludering, respekt og styrking. E-posten er forfattet av Nike-direktør Mark Parker.


- Gør meg trist
- Dette gjør meg svært trist, skriver han i e-posten.
Den amerikanske avisa Wall Street Journalsts referer kilder som beskriver at Nike-sjefer skal ha «beskyttet mannlige undersåtter som har oppført seg nedverdigende overfor kvinnelige ansatte». I tillegg skal de ha mobbet kvinner og andre med utenlandsk opprinnelse.
Nikes egen «varslerportal», Glassdoor – der ansatte anonymt kan sende inn tilbakemeldinger på selskapet og sjefene der – har hatt en økende strøm av klager mot Nike som arbeidsgiver.
«En gutteklubb med dårlig oppførsel som blir ignorert av ledelsen» har en bruker skrevet, mens en annen kaller ledelsen for «respektløs, gammeldags, sexistisk, bortskjemt og egoistisk». En tredje har pekt på selskapets dårlige behandling av kvinner.

Fått sparken
Trevor Howards har jobbet i Nike siden 1990-tallet, og det er mange som har tenkt på ham som Parkers etterfølger som direktør for Nike. Men det blir det ikke noe av nå, etter som han har trukket seg fra stillingen. Dette skjer samtdig som visepresident
Jayme Martin også skal ha være ute av Nike etter å ha fått sparken.
Det er ingenting som tyder på at verken Howards eller Martin har vært direkte involvert i episoder som kan knyttes til problemene, men begge har altså sluttet.
Ifølge medier er det nå besluttet at Parker kommer til å fortsette som direktør til 2020.
Nike har nå satt opp en telefonlinje og en e-post hvor ansatte kan melde fra om uønskede situasjoner eller hvis de føler seg truet.

 

Kalender

Annonse