Kristiansand beste sykkelby

Publisert: 05.06.2018 Forfatter: SPORT
Kristiansand beste sykkelby
BESTE SYKKELBY: Kristiansand er kåret til beste sykkelby i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO

Lillestrøm har i flere år mottatt prisen for å bli kåret til Norges beste sykkelby, men i år var det Kristiansand som stakk av med denne prisen.

Kåringen av Norges beste sykkelby fant sted på den nasjonale sykkelkonferansen i Sarpsborg tidligere denne uka. Det var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som delte ut prisen.

Jobbet lenge med sykkel
Varaordfører Tove Welle Haugland mottok prisen på vegne av byen, og sa at kommunen har drevet systematisk og strategisk sykkelarbeid siden 1970-tallet, og at man var er svært glade for å havne øverst på listen denne gang. Kristiansand har snust på førsteplassen ved flere anledninger, men tidligere har det altså vært Lillestrøm har stukket av med prisen.
Ifølge samferdselsminister Solvik-Olsen pekte Kristiansand seg ut på flere måter.
- Syklistenes tilfredshet er langt over landsgjennomsnittet på samtlige spørsmål i brukerundersøkelsen. Byen får også de beste resultatene av alle byene på veistandard, sammenheng og på drift av sykkelveinettet, sa han.

Brukerundersøkelse
Prisen Norges beste sykkelby deles ut av Syklistenes landsforening annethvert år. Den er basert på en brukerundersøkelse der lokale syklister har fortalt om hvordan de opplever sykkelforholdene i sin by. Nytt av året var at de ti byene som fikk best tilbakemeldinger av syklistene senere også ble vurdert og rangert etter en rekke objektive kriterier.

Topp 10 beste sykkelbyer

1.    Kristiansand

2.    Lillestrøm

3.    Stavanger

4.    Kongsberg

5.    Trondheim

6.    Arendal

7.    Asker

8.    Sandnes

9.    Tønsberg

10. Lillehammer

 


Kalender

Annonse