Anton Sport-eiere kjøper Milsluker`n

Publisert: 13.08.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Anton Sport-eiere kjøper Milsluker`n
Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 (t.v.) og daglig leder Morten Borgersen i Mobo Sportsholding AS.

Mobo Sportsholding AS, eierselskapet til Anton Sport-kjeden, har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Milsluker’n.

Partene forventer at en endelig kjøpsavtale vil bli signert i slutten av september. Milsluker’n som spesialiserer seg på ski, sykkel og kajakk har en butikk på Ullevål Stadion i Oslo. I tillegg drifter de en nettbutikk.

Morten Borgersen, daglig leder i Mobo Sportsholding as har ingen planer om å endre Milsluker’n som spesialistbutikk innen nordisk ski, sykkel og kajakk.

– I første omgang skal vi pusse opp og gjøre det mer effektivt. Milsluker’n skal fortsette med det de er gode på så skal vi tilføre det vi er gode på som blant annet logistikk og digital markedsføring, sier Morten Borgersen til sportsbransjen.no.

Styreleder i Milsluker’n, Christian Stabell Eriksen sier også i en pressemelding at samarbeidet med Anton Sport legger til rette for en styrket lønnsomhet gjennom effektiv logistikk og forbedret butikkdrift.
Milsluker’n som konsept vil i all hovedsak driftes videre som i dag, samtidig som oppkjøpet muliggjør utvidelser av sortimentet. Overtagelsen av Milsluker’n vil videre bidra til å ytterligere styrke Anton Sports posisjon som den ledende faghandelskjeden innen sport i Oslo-området.

– Med dette oppkjøpet har vi de tre beste konseptene innen sportsbransjen, sier Morten Borgersen, og sikter til Anton Sport, outdoorbutikken Sportsnett og nå Milsluker’n med ski, sykkel og kajakk.

Milsluker'n har gått med underskudd de to siste årene. 2018 endte med negativt resultat på to millioner kroner. Året før tapte selskapet over fem millioner kroner, skriver DN. Men Milsluker’n er av de enkeltbutikkene som selger mest innen nordisk ski, med en omsetning på over 60 millioner kroner i 2018.

Kjøperen er Mobo Sportsholding som eier Anton Sport-kjeden. Kjeden består av 14 Anton Sport-butikker, en Sportsnett-butikk, Antonsport.no og Sportsnett.no. Anton Sport og Sportsnett har en årlig omsetning på ca. 500 millioner kroner.
Hovedaksjonær i selskapet er Sport 1 Gruppen med Bjørn Rune Gjelsten som sin største eier.
Sport 1 hadde et resultat før skatt på 40 millioner kroner og en omsetning 1,3 milliarder kroner i 2018. Sport 1 Gruppen AS er kjedens servicekontor og grossist. Foruten Sport 1, Anton Sport og Sportsnett, eier Sport 1 Gruppen AS også konseptene Löplabbet, Skandinavisk Høyfjellsutstyr og Sportsgalleriet.


Kalender

Annonse