100 % miljøvennlig

Publisert: 18.06.2018 Forfatter: SPORT
100 % miljøvennlig
STOR INTERESSE: Stor interesse for Tufte Wears 100 prosent nedbrytbare t-skjorte på Outdoor-messen. FOTO: TUFTE

Eco Blend – Stor interesse rundt Tufte Wear sin 100 prosent nedbrytbar t-skjorte på Outdoor-messen.

2019 er året Oslo blir verdens miljøhovedstad. 2019 er også året Tufte Wear lanserer t-skjorter i Eco Blend stoff. Dette er laget av 30 prosent resirkulert bomull og 70 prosent organisk bomull, og er helt uten bruk av elastan eller andre petrokjemiske forbindelser. Det vil si at det er 100 prosent miljøvennlig, i tråd med retningen Tufte Wear beveger seg, samt retningen Norge er på vei i.

Plastfokus
Det har aldri før vært et større fokus på å få bukt med engangsplast, mikroplast og marin forsøpling. Bilder av dyr med plast i magen har spredd seg i sosiale medier og har ført til et krav om mindre bruk av plast hos forbrukeren, men også hos produsenter. Tufte Wear har gjennom et lengre prosjekt byttet ut plastemballasje med 100 prosent resirkulerbar papp, og fortsetter å utvikle materialer som er mer miljøvennlig enn tidligere. Med dette sparer de årlig miljøet for 15 tonn plast.

- At det å være et bærekraftig brand er populært, gjør at flere brands ønsker å bevege seg i samme retning. Noe som gjør det enklere for forbrukeren å ta riktige valg når de handler, salgssjef Rene Kartveit hos Tufte Wear.

Tufte Wears Eco Blend t-skjorte inneholder ingen fargestoffer – derav ingen kjemikalier. Fargene på dette stoffet avhenger av den resirkulerte andelen, noe som betyr at det ikke er tilsatt fargestoffer eller andre kjemiske virkestoffer som f.eks. bleking.
- Dette gjør hvert plagg unikt og også enda mer miljøvennlig. T-skjortene er sydd med Tencel-tråd, i stedet for polyester eller nylon, og merkelappen er laget i organisk bomull. Dette betyr at t-skjortene i Eco Blend stoff vil kunne bli en naturlig del av kretsløpet, da materialene er fullstendig organisk nedbrytbare. Tufte Wear vil gjøre en nedbrytningstest på t-skjorten, og se over tid hvordan den naturlig brytes ned med annen kompost. Men, det skal nevnes at det selvfølgelig vil kunne gjøres etter mange års bruk, og det vil ikke skje av seg selv i klesskapet. Tufte har også valgt å holde seg på ett «folkelig pris pkt» slik at disse produktene blir lett tilgjengelig for massen. T-skjorten her koster for eksempel 399,- , sier Kartveit avslutningsvis.

 

 


Kalender

Annonse